POĎME SPOLU ĎALLEJ

SPÁJAME SILY, ABY SME SÍDLISKO POSÚVALI ĎALLEJ

S Lacom v rámci komunálnej politiky intenzívne spolupracujem už viac ako 12 rokov, a to od čias, keď sa uchádzal o kreslo v miestnom zastupiteľstve.  Za tú dobu sme sa stali nielen profesijnými kolegami, ale aj dobrými priateľmi.

Odkedy sme boli obaja miestnymi poslancami, postupne sme nachádzali spoločné prieniky v názoroch aj riešeniach viacerých problémov na našom sídlisku. Po tom, ako sa stal starostom, si ma vybral ako svojho zástupcu. Napriek niekoľkoročným skúsenostiam v komunálnej politike to bolo niečo úplne iné a neviem si predstaviť, ako by sme to zvládli bez nich.

Prvou zaťažkávacou skúškou bol hackerský útok. Keď sme sa 11. decembra 2018 nastúpili na úrad, doslova sa v ňou iba kúrilo a svietilo. Sadli sme si, rozdelili úlohy a bez okolkov sme na tom začali pracovať.  Odvtedy sme sa nezastavili. Vždy totiž pred nás prichádzali nové výzvy a my sme k tomu pripájali ďalšie svoje nápady, ktoré sme chceli zrealizovať.

Za jeden z prvých míľnikov v našej MČ považujem získanie ihriska Žihadielko. Bol to viditeľný posun, ktorý nás nestál nič – okrem obrovského množstva energie. Laco bol pravým lídrom, ktorý nielen mňa motivoval k tomu, aby sme prispeli k vytvoreniu silnej sídliskovej komunity. A myslím, že sa to podarilo.

Aj keď pandémia pozastavila organizovanie kultúrnych a iných hromadných podujatí, už teraz sa ukazuje, že ak nepoľavíme, nastavený trend sa podarí udržať. Aktívne som sa angažoval najmä v oblasti kultúry, športu a vzdelávania. Podarilo sa nám uskutočniť viacero veľkých podujatí, ktoré si získali obľubu obyvateľov. Kým predtým bolo na podujatiach najviac 300 ľudí, v uplynulom volebnom období to nikdy nebolo menej ako 3000. Snažíme sa ľuďom priniesť hodnotné kultúrne podujatia.

V rámci svojho pôsobenia v IT sektore som okrem obnovy servera na úrade prispel aj viacerými inovatívnymi riešeniami. Zaviedli sme napríklad mobilnú aplikáciu na sledovanie počtu čakajúcich pri celoplošnom testovaní a vyvinuli sme tiež aplikáciu, pomocou ktorej si obyvatelia môžu rezervovať ihrisko na voľnočasové aktivity.

Ďalšia z vecí, na ktoré som hrdý, je spolupráca so seniormi. V dennom centre sme vytvorili príjemnú atmosféru na trávenie voľného času pre dôchodcov aj s tanečnými zábavami. Keďže mám skúsenosti aj z gastrosektora, veľmi rád pre nich vlastnoručne pripravujem občerstvenie, na ktoré predtým neboli zvyknutí. O to som radšej, že im moje špeciality chutia. Rád si seniormi aj podebatujem, pretože ma okrem iného neraz inšpirujú k ďalším nápadom.

Nemôžem zabudnúť ani na Komunitnú kaviareň. Takýto formát je naozaj u nás nevídaný a na našom sídlisku sa ozaj ujal. Síce sme o tom ani nepochybovali, no tiež si to vyžadovalo viac než množstvo práce. Slúži mamičkám s deťmi, strednej generácii aj starším.

Je neuveriteľné, že sme za štyri roky dokázali zrealizovať vyše 80 projektov a z externých zdrojov získať okolo 1,5 milióna eur.

Hnacou silou týchto a mnohých ďalších projektov bol Laco. Je to človek na správnom mieste. Svoje vzdelania a projektové riadenie dokázal na sto percent aplikovať do praxe. Aj keď sme ako MČ limitovaní rozpočtom mesta, nezabránilo nám to posúvať sa ďalej.

Verím, že našu snahu ocenia obyvatelia aj v týchto voľbách. Pred nami je totiž stále množstvo práce.